Informatii contact

EXCALIBURDEHYDRATOR.RO

Ramnicu Valcea
Str. Ostroveni, nr. 21, bl. C1,
sc. A, spatiul 16-demisol, Judetul Valcea
Telefoane contact:

0747 626 737

0752 150 915

0723 489 181

0722 615 051

Email: ro__at__excaliburdehydrator.eu

De ce mancare uscata?

Alimente uscate – rapid, economic si usor !

Sunteti unul din cei care doresc sa isi schimbe obiceiurile alimentare si sa manance sanatos? Sunteti un gospodar care are o gradina si o recolta mare? Va plac excursiile si drumetiile?

Daca ati raspuns afirmativ la cel putin una din aceste intrebari, sunteti probabil interesat sa invatati mai multe despre o alimentatie sanatoasa si in special despre uscarea si pastrarea alimentelor. Utilizarea uscatoarelor devine din ce in ce mai populara in randul tuturor generatiilor.

Exista multe metode de uscare: la soare vara, pe calorifer iarna, in cuptorul aragazului sau deasupra vetrei la tara. Cu toate acestea nici una nu este atat de eficienta ca folosirea deshidratoarelor. Si nici un deshidrator nu este mai eficient decat Excalibur!

Uscarea sau deshidratarea este cea mai simpla metoda de conservare a alimentelor prin eliminarea excesului de umezeala din produs, fara adaos de aditivi, prevenind astfel in mod natural dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor. In acelasi timp, fructele si legumele isi pastreaza aroma si parfumul lor natural.

Utilizarea deshidratoarelor Excalibur este potrivita pentru o gama larga de produse alimentare, printre care:

  • Fructe
  • Legume
  • Ierburi aromate
  • Verdeturi
  • Carne
  • Branza
  • Iaurt

Puteti crede ca procesul de uscare este unul greoi cu multe etape si un mare mancator de timp. Adevarul este exact pe dos. Cu ajutorul lui Excalibur veti consuma mult mai putin timp decat metodele de conservare sau de congelare. In doar cateva minute va puteti felia un platou cu produse, apoi setati deshidratorul si gata, el va face toata munca pentru tine.

Uscarea alimentelor este mult mai usoara, rapida si ieftina cu ajutorul lui Excalibur in bucatarie. In doar trei pasi simpli, taiere, uscare si depozitare puteti avea gustari delicioase din fructe, pastrama condimentata din carne, ierburi aromate pentru condimente sau ceai si multe altele. De ce sa nu adaugati alimentele uscate ca parte sanatoasa a vietii dumneavoastra?

Uscarea este usoara

Puteti deshidrata o varietate mare de produse proaspete cum ar fi fructe, legume, verdeturi, carne de peste sau alte tipuri de carne. Acestea pot constitui baza unei gustari sanatoase sau pot fi rehidratate si folosi la gatit sau copt. Uscarea este un procedeu mai usor decat conservarea sau congelarea. Doar speli alimentele, le feliezi si le asezi cu tot cu tava in deshidrator. In cateva ore ai deja gustari delicioase care pot fi consumate pe loc sau pot fi pastrate pentru folosirea ulterioara.

Uscarea economiseste banii dumneavoastra

Daca aveti un deshidrator ca Excalibur, puteti cumpara alimentele proaspete in sezon cu preturi mai mici – acest lucru va poate economisi banii pe care i-ati cheltui pe produsele uscate comerciale. In acelasi timp, dupa uscare, pastrarea alimentelor deshidratate nu consuma electricitate asa cum fac produsele congelate.

Alimentele uscate au un gust bun si sunt pline de nutrienti

Prin deshidratare se elimina doar apa din alimente, restul de nutrienti raman in forma concentrata si nu se distrug ca in cazul fierberii. Deoarece fructele deshidratate au zaharurile lor (fructoza) naturale nu trebuie sa adaugati zahar si aveti astfel cea mai sanatoasa gustare dulce pentru intreaga familie.

Alimentele uscate sunt usor de depozitat

Produsele uscate ocupa loc mai putin decat alimentele conservate, gemurile si compoturile sau decat cele congelate, deoarece prin eliminarea excesului de apa acestea isi micsoreaza volumul. Trebuie pastrate in recipiente etanse sau in pungi de hartie. Deoarece sunt si usoare pot fi luate in rucsac ca gustari in excursii sau drumetii.

Care sunt beneficiile nutritionale ale produselor alimentare uscate?

Fructele moi, uscate ( stafidele, caisele, curmalele, prunele,…) sunt bogate in carbohidrati si sarace in grasimi. Este o bogata sursa de fibre, vitamine ( vitamina A sub forma de beta-caroten, vitamina E, niacina,…) si minerale ( fier, magneziu,…). Datorita concentratiei ridicate de zaharuri naturale si glucide, fructele uscate sunt alimentele populare in randul sportivilor in timpul sau dupa efortul fizic (ciclism, drumetii, maraton, …). Cele mai bogate in calorii sunt afinele uscate si smochinele. Cea mai mare cantitate de potasiu si sodiu o gasiti in caise. Bananele uscate au cea mai mare cantitate de magneziu.

Continut ridicat de fibre

Fructele uscate contin o cantitate mai mare de fibre decat fructele proaspete. De exemplu o ceasca de caise uscate contine cca 5g de fibre, fata de numai 3,1g de fibre din aceeasi cantitate de caise proaspete. Un alt exemplu este dat de o cana de stafide care contine 5,4g fibre fata de aceeasi cantitate de struguri fara samburi care nu are decat 1,4g. Fibrele sunt importante pentru functionarea corespunzatoare a sistemului digestiv.

Avantajele alimentelor uscate, pe scurt

Beneficiile pastrarii alimentelor in forma uscata pot fi rezumate simplu :

  1. Fata de conservare sau congelare, deshidratarea nu distruge substantele nutritive din alimente. Valorile vitaminelor si mineralelor nu se schimba in timpul uscarii dimpotriva sunt concentrate. Procentul de sare sau grasimi este foarte redus.
  2. Se pot deshidrata o foarte mare gama de produse alimentare, ierburi, flori, legume, fructe, carne, etc.
  3. Produsele uscate au valabilitate mai mare fata de alte procedee de conservare. Daca ambalam in mod corespunzator si vidam alimentele uscate, acestea se pot pastra chiar si 20 de ani.
  4. Datorita volumului mic, puteti salva spatiul de depozitare din camara dvs.
  5. Timpul pe care il acorzi pentru deshidratare este mai mic decat pentru conservare.
  6. Ierburile sau condimentele uscate ofera o aroma mai puternica atunci cand pregatiti mancarea.
  7. Uscarea la deshidratorul Excalibur este mai ieftina decat sa cumparati alimente deshidratate comerciale.
  8. Produsele alimentare uscate, datorita volumului si greutatii mici, sunt comod de transportat in drumetii sau excursii.
  9. Orice alimente uscate pot fi usor rehidratate prin adaugarea de apa, bulion sau supa, si se pot pregati mancaruri gustoase.

Nu contin ingrediente ascunse

Produsele comerciale uscate contin cantitati variate de aditivi, cum ar fi dioxidul de sulf care schimba culoarea produsului, facandu-l mai atractiv. De exemplu caisele date cu sulf au o culoare galbena frumoasa si sunt moi. Caisele uscate natural sunt mai inchise la culoare si mai grele dar au mult mai multi nutrienti. Adaugarea aditivilor distruge in schimb vitaminele si substantele nutritive din alimentele uscate, si poate provoca reactii alergice persoanelor sensibile sau copiilor. Fiti siguri ca animalele de companie nici nu se ating de produsele uscate cu aditivi.

Cos
Cosul de cumparaturi este gol

Despre uscare

Uscarea alimentelor vine inca din cele mai vechi timpuri, mai mult ca o necesitate decat ca un obicei gustos. Metodele moderne de conservare a produselor alimentare prin refrigerare, congelare, conservare sau pasteurizare au eliminat din constientul nostru cea mai sanatoasa si la indemana metoda de a pastra alimentele. Depozitarea alimentelor in stare uscata reprezinta cel mai economic si usor mod de a conserva fructele, legumele, carnea si alte produse alimentare, si pastreaza valorile nutritive, gustul si aroma originala.